Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ОШ „Јеврем Обреновић“ Шабац

15.02.2019.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДУЖЕТКУ ЗИМСКОГ РАСПУСТА У ТРАЈАЊУ ОД ПЕТ РАДНИХ ДАНА

 

 

Поштовани родитељи и драги ученици,

 

Обавештавамо вас да је на основу Закона о основама система образовања и васпитања  („Службени гласник РС“ бр. 88/17, 27/18 и др.закон) и Статута града Шапца („Сл.лист града Шапца“ бр. 32/08 и 33/16), а поступајући по препоруци Владе Републике Србије од 14.02.2019. године градоначелник града Шапца донео одлуку о продужетку зимског распуста у трајању од 5 (пет) радних дана, почев од 18. до 22. фебруара 2019. године, а у циљу спречавања епидемије грипа, која би узроковала  повећање броја оболелих, а ради заштите здравља ученика и запослених у образовно-васпитним установама.

 

Управа школе

ОШ „Јеврем Обреновић“, школска 2018/19. година

7. фебруар 2019. године

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ  О  УПИСУ  УЧЕНИКА  У  ПРВИ  РАЗРЕД

ШКОЛСКЕ  2019/2020. ГОДИНЕ

 

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја проследило је школама обавештење о новини уписа ученика у први разред. Сходно томе родитељи ће имати могућност да поднесу захтев да школа у њихово име прибави извод из матичне књиге рођених и доказ о пријави пребивалишта електронским путем.

Такође родитељи и даље могу наведена документа по свом избору да достављају школи у папирној форми.

 

Управа школе

Фестивал мале драме

 Наша школа је учествовала на Фестивалу мале драме, који се ове године  по први пут обележавао у нашем граду. Фестивал је одржан 24. децембра 2016. у ОШ „Стојан Новаковић“ у Шапцу.  Била је то смотра драмских секција основних школа, а наша школа је наступила са представом „Пепељуга“. Сценарио за представу је написала Јања Јанковић, ученица осмог разреда. При реализацији представе учествовали су ученици: Јања Јанковић, Михаило Нинковић, Урош Миловановић, Александра Јовановић, Анђела Павловић (8. разред), Соња Милојевић, Дуња Андрић, Катарина Зеленовић, Ђорђе Тодић (7. разред), Даница Јанковић (6. разред) са наставницом српског језика Светланом Тошић.

Представа је била добро прихваћена и пропраћена бурним аплаузом, а за најбољег глумца и глумицу представе проглашени су Јања Јанковић и Михаило Нинковић.