Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ОШ „Јеврем Обреновић“ Шабац

15.02.2019.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДУЖЕТКУ ЗИМСКОГ РАСПУСТА У ТРАЈАЊУ ОД ПЕТ РАДНИХ ДАНА

 

 

Поштовани родитељи и драги ученици,

 

Обавештавамо вас да је на основу Закона о основама система образовања и васпитања  („Службени гласник РС“ бр. 88/17, 27/18 и др.закон) и Статута града Шапца („Сл.лист града Шапца“ бр. 32/08 и 33/16), а поступајући по препоруци Владе Републике Србије од 14.02.2019. године градоначелник града Шапца донео одлуку о продужетку зимског распуста у трајању од 5 (пет) радних дана, почев од 18. до 22. фебруара 2019. године, а у циљу спречавања епидемије грипа, која би узроковала  повећање броја оболелих, а ради заштите здравља ученика и запослених у образовно-васпитним установама.

 

Управа школе

ОШ „Јеврем Обреновић“, школска 2018/19. година

7. фебруар 2019. године

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ  О  УПИСУ  УЧЕНИКА  У  ПРВИ  РАЗРЕД

ШКОЛСКЕ  2019/2020. ГОДИНЕ

 

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја проследило је школама обавештење о новини уписа ученика у први разред. Сходно томе родитељи ће имати могућност да поднесу захтев да школа у њихово име прибави извод из матичне књиге рођених и доказ о пријави пребивалишта електронским путем.

Такође родитељи и даље могу наведена документа по свом избору да достављају школи у папирној форми.

 

Управа школе

Песма Евровизије за јуниоре

Деловало је помало немогуће. Али убрзо се испоставило као тачно. Беба од годину дана, пева Ц-дур лесвицу на слог-а. Да, то је била Ирина. Насмејана и ведра, свој таленат за музику управо је тада показала. Врло брзо све што је научила да каже, изговарала је кроз песму. Мелодије су се низале, а прстици су полако кренули да клизе по диркама дечјег клавира. Са 5 година закорачила је у свет музике, певајући у музичком забавишту и дечијем хору "VIVA". Годину дана касније, почела је да похађа наставу клавира у класи Хелене Давидовић, проф. Активно се појављује на многобројним пијанистичким такмичењима. Седам првих награда на Републичком, употпунило је преко 30 на Међународним такмичењима од којих 20 као победник категорије и 5 као Лауреат такмичењима. Апсолутном победом у Риму (ИТ) бриљирала је 2014. године, а на престижном такмичењу у Вараждину (ХР), такође је освојила прву награду. Победник је и  Internacional Music Competition и другонаграђена на Chopin Festu. Ове године, на Интернационалном такмичењу у категорији камерних састава (флаута- клавир) у Берлину, освојила 3. место и потом у Берлинској филхармонији наступила на концерту награђених учесника. Са 11 година одржала је свој први солистички концерт испред препуне сале музичке школе "Михаило Вукдраговић". 2014-2015. била је представник дечије филхармоније у оквиру пројекта "Деца деци" а од 2016. члан Српског народног позоришта у Новом Саду, где је са симфонијским оркестром наступала као солиста-дечији сопран. На манифестацијама хуманитарног карактера у свом граду, изводила је националну химну. У шоу-програму "Ја Могу Све", који се емитовао на РТС-у, са групом "Пахуљице" освојила је друго место. У шоу програму "Твоје лице звучи познато" у улози Матилде наступала је са Ђошом. Ирина је већ три године члан Академије забаве и уметности " О&М " у Новом Саду. Ове године добила је главну улогу у Бродвејском мјузиклу "Annie Junior", чије су премијере успешно одржане у Српском народном позоришту. Као круна досадашњег рада, Ирина је ове године изабрана за представника Србије на Дечијој Евровизији у Грузији.

  

Ирина Бродић