Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ОШ „Јеврем Обреновић“ Шабац

15.02.2019.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДУЖЕТКУ ЗИМСКОГ РАСПУСТА У ТРАЈАЊУ ОД ПЕТ РАДНИХ ДАНА

 

 

Поштовани родитељи и драги ученици,

 

Обавештавамо вас да је на основу Закона о основама система образовања и васпитања  („Службени гласник РС“ бр. 88/17, 27/18 и др.закон) и Статута града Шапца („Сл.лист града Шапца“ бр. 32/08 и 33/16), а поступајући по препоруци Владе Републике Србије од 14.02.2019. године градоначелник града Шапца донео одлуку о продужетку зимског распуста у трајању од 5 (пет) радних дана, почев од 18. до 22. фебруара 2019. године, а у циљу спречавања епидемије грипа, која би узроковала  повећање броја оболелих, а ради заштите здравља ученика и запослених у образовно-васпитним установама.

 

Управа школе

ОШ „Јеврем Обреновић“, школска 2018/19. година

7. фебруар 2019. године

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ  О  УПИСУ  УЧЕНИКА  У  ПРВИ  РАЗРЕД

ШКОЛСКЕ  2019/2020. ГОДИНЕ

 

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја проследило је школама обавештење о новини уписа ученика у први разред. Сходно томе родитељи ће имати могућност да поднесу захтев да школа у њихово име прибави извод из матичне књиге рођених и доказ о пријави пребивалишта електронским путем.

Такође родитељи и даље могу наведена документа по свом избору да достављају школи у папирној форми.

 

Управа школе

У част наших прадедова

 

Ученици наше школе су и ове године обележили Дан примирја у Првом светском рату.Четврту годину за редом, наши ученици са наставницом историје Јеленом Јеврић обележавају овај значајан државни празник.

Ове године реализоване су две активности.

 

Јевремовци у Економско-трговинској школи – вршњачка едукација

У уторак 8. новембра ученици наше школе одржали су два часа својим вршњацима из Економско-трговинске школе. Уз презентације и предавања, ученици су били у прилици да своје нешто старије вршњаке подсете историје Првог светског рата и укажу на значај обележавања овог важног празника. Искуства стечена већ другу годину за редом у држању часова својим вршњацима су драгоцена и оснажила су нас да овакве активности планирамо и у будућем периоду.

 

Ученици Јевремове школе са грађанима Шапца

У четвртак, 10. новембра у центру града, испред споменика Одликовања града Шапца ученици су уз постављене штандове које су сами правили, грађанима поделили преко 1200 флајера са кратким причама о догађијама из српске историје у Првом светском рату. Сваки пролазник је уз флајер добио и по једну Наталијину рамонду, амблем који званичан симбол државног празника Дан примирја у Првом светском рату. Наши ученици су за овај дан направили око 700 Наталијиних рамонди. Уз флајере и Рамонде, наши ученици су припремили и предавања о споменицима у Шапцу посвећеним страдањима у нашем крају, о Албанској голготи и војним гробљима српских јунака на Виду и Зејтинлику у Солуну.

Овај необичан час историје на отвореном привукао је пажњу локалне, али и националне телевизије. О активностима наших ученика снимљена је репортажа чији су одломци емитовани на РТС 1 у емисији „Ово је Србија“ и националном дневнику у 12, и у 19:30 часова.