Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ОШ „Јеврем Обреновић“ Шабац

15.02.2019.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДУЖЕТКУ ЗИМСКОГ РАСПУСТА У ТРАЈАЊУ ОД ПЕТ РАДНИХ ДАНА

 

 

Поштовани родитељи и драги ученици,

 

Обавештавамо вас да је на основу Закона о основама система образовања и васпитања  („Службени гласник РС“ бр. 88/17, 27/18 и др.закон) и Статута града Шапца („Сл.лист града Шапца“ бр. 32/08 и 33/16), а поступајући по препоруци Владе Републике Србије од 14.02.2019. године градоначелник града Шапца донео одлуку о продужетку зимског распуста у трајању од 5 (пет) радних дана, почев од 18. до 22. фебруара 2019. године, а у циљу спречавања епидемије грипа, која би узроковала  повећање броја оболелих, а ради заштите здравља ученика и запослених у образовно-васпитним установама.

 

Управа школе

ОШ „Јеврем Обреновић“, школска 2018/19. година

7. фебруар 2019. године

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ  О  УПИСУ  УЧЕНИКА  У  ПРВИ  РАЗРЕД

ШКОЛСКЕ  2019/2020. ГОДИНЕ

 

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја проследило је школама обавештење о новини уписа ученика у први разред. Сходно томе родитељи ће имати могућност да поднесу захтев да школа у њихово име прибави извод из матичне књиге рођених и доказ о пријави пребивалишта електронским путем.

Такође родитељи и даље могу наведена документа по свом избору да достављају школи у папирној форми.

 

Управа школе

Свети Сава у Основној школи “ Јеврем Обреновић“

 

„Ускликнимо с љубављу“ биле су речи којима је ове године хор заједно са свима присутнима започео прославу Светог Саве у ОШ „Јеврем Обреновић“. Уследила је додела Светосавских диплома ученицима који су својим трудом и радом допринели угледу ове школе.  Директорка школе  Јелена Јеврић поздравила је све присутне и указала на то да овај изузетно велики број деце сведочи управо о њиховом залагању и постигнутим резултатима а уједно послала поруку да управо у њих треба улагати јер они постављају темеље образовања и успеха.

Вероучитељи Михаило и Катарина Симић, професорке  музичке културе Марица Пријовић и Љубица Максимовић, професорка српског језика Наташа Туменко и професорка ликовне културе Ивана Смиљанић уз велику помоћ професорки  разредне наставе из издвојених одељења Наташе Јовановић и Ане Вујковић су за ову прилику са ученицима припремили интересантан програм, који нас је подсетио на значај Светог Саве за српски народ.

Величина Светог Саве није само у ономе што је он лично урадио, иако је радио и урадио много. Величина његовог дела је у томе што је умео и успео да покрене стваралачке снаге народа, да одушеви, понесе, да упали огањ вере и сазнање да смо радећи добро божји сарадници и истински градитељи своје среће и свог спасења.

Ученици су својим музичким и драмским стваралаштвом подсетили присутне на духовне и моралне вредности које воде до истинске среће и блаженства, што је основни циљ сваког појединца. Цео програм је био прожет узвишеним хришћанским вредностима, где су ученици истакли лепоту духовног живота испуњеног непобедивом снажном силом Христове љубави у односу на пролазни материјализам; лепоту духовног живота коју чине љубав, вера и нада.

Уз звуке народне традиције, наступом фолклорне групе школе, завршена је прослава школске славе, Светог Саве.

Свети Сава