Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Зимски камп из историје, 7. и 8. фебруар 2019. године

 

Зимски камп из историје одржан је у четвртак 7. и петак 8. фебруара 2019. године у ОШ „Јеврем Обреновић“. Предавања и радионице  организовани су оба дана у три блока, у укупном трајању од  10.30 часова до 13. Часова. O кампу је извештавано у свим локалним медијима, а наша школа угостила је и екипу дописништва из РТСа која се уживо из наше школе укључила у Први програм РТСа у петак 8. фебруара.

 

Предвачи на кампу били су наставници историје из више основних школа: Школа домаћин, ОШ „Јеврем Обреновић“ – Ивана Павловић и Стеван Дакић, ОШ „Јанко Веселиновић“ - Гордана Милошевић и Ивана Обреновић, ОШ „Мајур“  - Милан Цветуљац, ОШ „Николај Велимировић“  - Бранкица Поповић и Марко Илић, ОШ „Стојан Новаковић“ - Раденка Живановић, ОШ „Краљ Александар Први Карађорђевић“ Мачвански Прњавор  - Андраш Коморами, Шабачка гимназија -  Игор Вујић

 

Тема Зимског кампа била је посвећена великом јубилеју који је обележен прошле године, Сто година од завршетка Великог рата. Предавања су била намењена ученицима старијих разреда, од 5. до 8. разреда основне школе. Учествовало је око 130 ученика (из Јевремове школе, Стојанове, Николај, Мајур, Јанкова, Лазина, Краљ Александар из Мачванског Прњавора).

 

Циљ  - Наставници историје који су осмислили овај камп желели су да на занимљив начин код ученика развијају свест о значају познавања опште и националне историје. Реализованим  радионицама развијана је код ученика способност да самостално и у срадњи са другима ученици истражују, откривају и повезују нова знања, као и да негују и развијају лична интересовања. Дружењем са другарима из више различитих школа ученици боље упознају и себе и друге, развијају свој лични и национални идентитет, самосталност, самопоуздање, ако и позитиван однос према другима.

 

Основна школа „Јеврем Обреновић“ је препознатљива по бројним  ваннаставним активностима ученика. Последњих година неке од њих су управо биле и посвећене темама из Првог светског рата. Било нам је задовољство и велика част да школа буде домаћин Кампу са овако важном темом. Узевши у обзир задовољство како ученика, тако и наставника који су реализовали Камп, верујем да ће овакав вид рада са ученицима на зимском распусту у нашој школи постати традиција, а Јевремова школа ће радо и следеће године бити домаћин младим историчарима и њиховим наставницима.