Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

У част наших прадедова

 

Ученици наше школе су и ове године обележили Дан примирја у Првом светском рату.Четврту годину за редом, наши ученици са наставницом историје Јеленом Јеврић обележавају овај значајан државни празник.

Ове године реализоване су две активности.

 

Јевремовци у Економско-трговинској школи – вршњачка едукација

У уторак 8. новембра ученици наше школе одржали су два часа својим вршњацима из Економско-трговинске школе. Уз презентације и предавања, ученици су били у прилици да своје нешто старије вршњаке подсете историје Првог светског рата и укажу на значај обележавања овог важног празника. Искуства стечена већ другу годину за редом у држању часова својим вршњацима су драгоцена и оснажила су нас да овакве активности планирамо и у будућем периоду.

 

Ученици Јевремове школе са грађанима Шапца

У четвртак, 10. новембра у центру града, испред споменика Одликовања града Шапца ученици су уз постављене штандове које су сами правили, грађанима поделили преко 1200 флајера са кратким причама о догађијама из српске историје у Првом светском рату. Сваки пролазник је уз флајер добио и по једну Наталијину рамонду, амблем који званичан симбол државног празника Дан примирја у Првом светском рату. Наши ученици су за овај дан направили око 700 Наталијиних рамонди. Уз флајере и Рамонде, наши ученици су припремили и предавања о споменицима у Шапцу посвећеним страдањима у нашем крају, о Албанској голготи и војним гробљима српских јунака на Виду и Зејтинлику у Солуну.

Овај необичан час историје на отвореном привукао је пажњу локалне, али и националне телевизије. О активностима наших ученика снимљена је репортажа чији су одломци емитовани на РТС 1 у емисији „Ово је Србија“ и националном дневнику у 12, и у 19:30 часова.