Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

                   У ЧАСТ НАШИХ ПРАДЕДОВА

    Као и претходних шест година ученици Основне школе "Јеврем Обреновић" су у оквиру пројекта "У част наших прадедова"  8. новембра 2019. године одржали јавни час испред споменика Три ратна одликовања града Шапца. Том приликом су суграђанима делили флајере и Наталијине рамонде које су симбол празника Дан примирја у Првом светском рату који се у Републици Србији слави од 2012. године. 

  Ученици су на паноима суграђанима презентовали историју свога града и говорили о његовом страдању, обнови и споменицима који су у знак сећања на овај значајан догађај подигнути.

   Циљ пројекта је био да се подигне свест грађана о значају националне и локалне историје, да се истакне значај свега што су наши преци урадили и да негујући културу сећања заинтересујемо што већи број како ученика тако и оних старијих за проучавање историје.

   Догађај су реализовали наставници историје Ивана Павловић, Дарко Костић и Марко и Илић са нешто више од шездесет ученика шестог, седмог и осмог разреда. Манифестација је медијски пропраћена, а утисци учесника и суграђана су веома позитивни.

 

кликникликни   кликникликни