Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Свети Сава у Основној школи “ Јеврем Обреновић“

 

„Ускликнимо с љубављу“ биле су речи којима је ове године хор заједно са свима присутнима започео прославу Светог Саве у ОШ „Јеврем Обреновић“. Уследила је додела Светосавских диплома ученицима који су својим трудом и радом допринели угледу ове школе.  Директорка школе  Јелена Јеврић поздравила је све присутне и указала на то да овај изузетно велики број деце сведочи управо о њиховом залагању и постигнутим резултатима а уједно послала поруку да управо у њих треба улагати јер они постављају темеље образовања и успеха.

Вероучитељи Михаило и Катарина Симић, професорке  музичке културе Марица Пријовић и Љубица Максимовић, професорка српског језика Наташа Туменко и професорка ликовне културе Ивана Смиљанић уз велику помоћ професорки  разредне наставе из издвојених одељења Наташе Јовановић и Ане Вујковић су за ову прилику са ученицима припремили интересантан програм, који нас је подсетио на значај Светог Саве за српски народ.

Величина Светог Саве није само у ономе што је он лично урадио, иако је радио и урадио много. Величина његовог дела је у томе што је умео и успео да покрене стваралачке снаге народа, да одушеви, понесе, да упали огањ вере и сазнање да смо радећи добро божји сарадници и истински градитељи своје среће и свог спасења.

Ученици су својим музичким и драмским стваралаштвом подсетили присутне на духовне и моралне вредности које воде до истинске среће и блаженства, што је основни циљ сваког појединца. Цео програм је био прожет узвишеним хришћанским вредностима, где су ученици истакли лепоту духовног живота испуњеног непобедивом снажном силом Христове љубави у односу на пролазни материјализам; лепоту духовног живота коју чине љубав, вера и нада.

Уз звуке народне традиције, наступом фолклорне групе школе, завршена је прослава школске славе, Светог Саве.

Свети Сава