Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Основна школа „Јеврем Обреновић“ учествовала је на 50. Чивијади.

 

На „Шампитијади“ су учествовали ученици другог разреда. Полуфинале је одржано у школском дворишту уз свесрдно навијање малишана, учитеља и гостију. Наш школски полуфиналиста Дарко Бохнец из одељења II3, учитељице Драгице Мереник, победио је и у финалу!

Шампитијада

            Чивијашки генијалци ове године били су Вук Михаиловић V4,  Сара ЂурђевићVI1,  Лука Вуковић V3, Сергеј Бабић V1, Дијана Јурошевић VI1 и Сања Јанковић VI1. Ученици су писали поруке на тему „Због чега треба посетити Шабац?“ и своје позиве попут овог: „Дођите у Шабац да се уверите да су овде срца већа него сам град“. Закачили су за балоне и послали „широм света“. Ученике је водила наставница Славица Топић.

Чивијашки генијалци

            Школу су посетили карневалски гости из Италије, Француске, Белгије, Аустрије и Немачке. Ученици су били одушевљени њиховим костимима, а гости нашом школом и гостопримством. Неки су се, додуше, и уплашили од „Дракуле“, али се школом орио смех и ширило карневалско расположење.

Карневалски гости

Јевремову школу на „Дечјем карневалу“ представила је трупа под називом „Венеција Јевремовом улицом“. Уз велику подршку учитељица трећег разреда Сандре Качаревић, Јање Живковић, Татјане Пакљанац, Оливере Живановић и родитеља су спремили барокне костиме и играли уз барокну алеманду. И као што смо чули у најави наше трупе – отпутовали смо у 17. век и препустили се дворској елеганцији, раскоши, сјају и чаролији. Наша имагинација је прелетела све границе времена и простора, јер „човек без маште је човек без крила“.

Координатор Тима за Чивијаду,

Марица Пријовић

Дечји карневал