Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 Дечја недеља у Јевремовој

 

         Као и сваке године,тако и ове, Дечја недеља у нашој школи  обележена је низом активности. Поред свакодневних ликовних активности у реализације наставнице Иване Смиљанић и флеш-моба у реализације наставнице Марице Пријовић, сваки дан смо посветили некој теми.

         Понедељак, дан  посвећен здрављу.Ученици првог разреда посадили су генерацијско дрво у простору нашег дворишта, а ученици четвртог разреда су  имали квиз „Здрава храна“, који  традиционално код нас реализују наставнице Милена Мирчић и Мира Теодоровић.

          Уторак је био дан спорта и тог дана је реализован полигон спретности за ученике од првог до четвртог разреда, а на крају дана ученици су имали прилику да виде презентацију Теквондо клуба Летњиковац.

           Среда, дан посвећен правима деце и радионица-Срећа, радост, другарство - израда плаката. Реализатори су били ученици 4.разреда у сарадњи са школским библиотекаром,  Слађаном Обрадовић. Наставница , Светлана Тошић, урадила је са ученицима 6.разреда драматизацију приповетке „Чудесна справа“. Ученици су  одлучили да модернизују приповетку и деда Рада и дечака Бају преселе у 21.век, где сатови, свакако, нису чудесне справе. После часова, ученици  од 1. до 4. били  су присутни на презентацији Мачевалачког клуба „Церски  јунаци“.

Четвртак, диван дан и време за пријатељство и поруке пријатељства, среће и љубави у организацији наставнице веронауке Катарине Симић и наставнице енглеског језика Катарине Ђурђевић са ученицима 4. разреда.

Тог дана одржана је и презентација на тему „ Представљамо вам једно од атрактивних  занимања“(менаџер), гост  Наташа Марковић , ученички парламент ,Тим  за ПО и ученици 8.разред.

И на крају радне недеље препустили смо се крилима музике... Гости тог дана били су нам предшколци.  Ученици од 5. до 8. су на платоу испред школе заиграли флеш-моб, односно кореографију уз популарну музику. Након тога су наступили ученици трећег разреда са својим барокним костимима и играли уз барокну алеманду, уз подршку њихових учитељица Оље,Тање, Сандре и Јање.

 

 

 

Координатор Тима за Дечју недељу

Јања Живковић