Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ОШ „Јеврем Обреновић“ Шабац

15.02.2019.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДУЖЕТКУ ЗИМСКОГ РАСПУСТА У ТРАЈАЊУ ОД ПЕТ РАДНИХ ДАНА

 

 

Поштовани родитељи и драги ученици,

 

Обавештавамо вас да је на основу Закона о основама система образовања и васпитања  („Службени гласник РС“ бр. 88/17, 27/18 и др.закон) и Статута града Шапца („Сл.лист града Шапца“ бр. 32/08 и 33/16), а поступајући по препоруци Владе Републике Србије од 14.02.2019. године градоначелник града Шапца донео одлуку о продужетку зимског распуста у трајању од 5 (пет) радних дана, почев од 18. до 22. фебруара 2019. године, а у циљу спречавања епидемије грипа, која би узроковала  повећање броја оболелих, а ради заштите здравља ученика и запослених у образовно-васпитним установама.

 

Управа школе

ОШ „Јеврем Обреновић“, школска 2018/19. година

7. фебруар 2019. године

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ  О  УПИСУ  УЧЕНИКА  У  ПРВИ  РАЗРЕД

ШКОЛСКЕ  2019/2020. ГОДИНЕ

 

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја проследило је школама обавештење о новини уписа ученика у први разред. Сходно томе родитељи ће имати могућност да поднесу захтев да школа у њихово име прибави извод из матичне књиге рођених и доказ о пријави пребивалишта електронским путем.

Такође родитељи и даље могу наведена документа по свом избору да достављају школи у папирној форми.

 

Управа школе

Продужени боравак - сарадња са родитељимаПродужени боравак - сарадња са родитељимаПродужени боравак у Основној школи „Јеврем Обреновић“   организован је због великог интересовања родитеља, да им деца буду збринута док су они на послу. Ученици  првенствено раде домаће задатке, вежбају и уче, у складу са својим индивидуалним могућностима. Поред тога имају слободне активности. У њима  кроз игру  уче енглески, немачки и италијански језик. Своје слободно време су искористили на креативан и маштовит начин испуњен низом активности.

 Ученици су се бавили спортом у школској сали кроз разне елементарне и штафетне игре. Два пута недељно,  имају школицу спорта ,,Растимо здраво“ коју је организовао град Шабац.

У оквиру забавних активности играју  друштвене игре, гледају телевизију, иду у посете и дружења, читају омиљене часописе и лектире, играју се са својим играчкама.

Ликовним активностима ученици  изражавају  своје потенцијале и могућности, користећи различите врсте материјала (папир, картон, салвете, рециклиране материјале, украсе, конац, платно, пластелин, боје...).

Дечија недеља је обележена ликовним радионицама, израдом маски и маскенбалом у вртићу ,,Бамби“.

Продужени боравак