Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Чивијада

 

                    Наша школа учествовала је и ове године на Чивијади, културно-туристичкој манифестацији која се традиционално одржава у Шапцу.

Чивијашки час одржан је 14. септембра. Афористичар, сатиричар и карикатурист упознали су ђаке са начином на који настају афоризми, сатиричне приче и како на једноставан и лак начин нацртати карикатуру. Истог дана реализована је и Шампитијада, најслађе такмичење, које ђаци обожавају. Овогодишњи победник је ученик другог два разреда, Петар Иванковић у пратњи учитељице Раде Гајић.

На Дечјем карневалу 15. септембра учествовали су ђаци четвртог разреда са својим учитељицама: Сандром Качаревић, Јањом Живковић, Тањом Пакљанац и Оливером Живановић. На фестивалу креативности и радости двадесет ученица четвртог разреда извело је перформанс под називом „Метаморфоза“ уз композицију „Матсури“, чији је аутор јапански музичар Китаро. За оригиналну, ведру и сјајну кореографију била је задужена наставница музичке културе Марица Пријовић. Фантастични, разиграни и заносни костими у облику лептирових крила креација су наставница ликовне културе Иване Смиљанић и Драгане Ђурђевић. Костими, који су све присутне оставили без даха, продукт су тимског рада ђака, родитеља, учитељица и наставница. Својом уметничком тачком ученице су нас повеле на сунчану страну живота на којој живе лептири, уживајући у сваком моменту.

Учешће на Дечјем карневалу су узели и ученици трећег разреда са својом учитељицом Катарином Гајић. Трећаци и Агенција за безбедност саобраћајa подсећају све учеснике у саобраћају да буду пажљиви. Своју едукативну и интересантну тачку извели су уз композицију “Стоп, стани“ чији је аутор Мари, Мари.

Велика међународна карневалска поворка 16. септембра кренула је из Великог парка. Поворку су предводили Чивијашки генијалци који су балонима у свет послали своје маштовите поруке на тему: „Зашто волим Шабац?“ Чивијашки генијалци из Јевремове школе ове године су били: Вукашин Пајић, Доротеја Ружић, Филип Јовановић и Соња Секулић, у пратњи наставнице српског језика и књижевности Славице Топић. Они су искрено и отворено изразили да воле свој град и његове лепоте свим срцем.

 ЧИВИЈАДА 2023. ГАЛЕРИЈА