Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Јевремови дани у Јевремовој школи

 

Јевремови дани су манифестација која се традиционално одржава у Основној школи „Јеврем Обреновић“. Ове школске године активности су прилагођене тренутној епидемиолошкој ситуацији уз поштовање свих мера. Обележавање је започело на Дан школе 18. марта мултимедијалном презентацијом. Презентација садржи историјат школе, фотографије и видео записе установе, литерарне радове ученика и луткарску представу наших ђака. Целокупан програм доступан је јавности на YouTube каналу (https://www.youtube.com/watch?v=m964Oxubn8A).

Истог дана свечано је отворена изложба у Народном музеју у Шапцу на тему „Моја школа“. Поставка је започела музичким перформансом који су извели ученици петог разреда. На изложби је било 87 радова наших ученика и била је отворена до 25. марта. Реализована је и изложба ликовно-литерарних радова у школи под називом„Школа- моја друга кућа“. Ученици су писали колико воле школу, како се у њој осећају, а радове су илустровали најлепшим тренуцима проведеним у њој.

Веће страних језика је у оквиру Јевремових дана дало свој допринос, али у мало другачијем формату од уобичајеног. Разноликост активности које се одвијају у школи представљене су у форми презентације. Наратор објашњава садржај слајдова на енглеском и немачком језику, а за боље разумевање служе слике и превод. Слајдови су повезани у кратак филм који има за циљ да представи школу из мало другачијег угла, а то је уједно и могућност да се на школском сајту промовишу дешавања која се негују ван наставе. До материјала за потребе филма долазили су углавном ученици, на основу добијених задатака, уз сарадњу и подршку наставника и њихових личних архива.

Продужени боравак је учествовао у обележавању Јевремових дана са две активности. Прва је ревија пролећних шешира који су креација ученика. Био је то интересантнан и живописан дефиле шеширића које су ученици на крају однели кући. Друга активност је представа „Деда и репа“ коју су припремили малишани из продуженог боравка. На занимљив, модеран и забаван начин деца су представила познате јунаке приче. После представе су сви изашли са осмехом на лицу и радоћшу у срцу.

У оквиру Јевремових дана наши ученици су кренули и у потрагу за изгубљеним благом. Решавали су загонетке, дружили се, забављали, показали тимски дух, а они најбољи су стигли и до блага.

Издвојено одељење у Мишару реализовало је интересантну еколошку радионицу под називом  „Шума живот значи“. Циљ радионице је развијање одговорног односа према животној средини и њеној заштити.

 

Квиз знања из историје и географије био је начин да ученици старијих разреда у издвојеном оридском одељењу покажу своје знање и такмичарски елан, али и да се том приликом лепо друже. У Ориду су реализоване и радионице: „У свету речи“, „Погоди ко сам“ и „Имитација“ у којима су се ученици боље међусобно упознали, размењивали идеје и учили се асертивној комуникацији.

 

Концертом на платоу испред школе коју припрема хорска секција са наставницом музичке културе завршавају се Јевремови дани. Предиван начин да се уз музику опростимо од ове традиционалне манифестације за 2022 годину.

 

Било је то још једно интересантно и креативно обележавање Јевремових дана.