Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Дечија недеља у Основној школи „Јеврем Обреновић“

 

Дечија недеља у Јевремовој школи под слоганом „ДЕТЕ ЈЕ ДЕТЕ ДА ГА ВОЛИТЕ И РАЗУМЕТЕ“ обележена је од 4. до 10. октобра пригодним активностима уз поштовање свих епидемиолошких мера. У матичној школи и у издвојеним одељењима ученици и њихови наставници имали су бројне ликовне и музичке радионице, спортска такмичења и дружења на којима су кроз забаву и игру учили важне животне лекције. 

Подсећање на дечја права и обавезе било је незаобилазно у недељи посвећеној деци. Ученици су на креативан начин акцентовали најважнија права, а резултат су интересантни панои у школи. Закључак је да без обзира на разлике и различитости сви имају иста права на здраво и срећно одрастање.

У школи је промовисана и здрава исхрана, јер је то једна од најважнијих карика у расту и развоју наших малишана. Ђаци су правили воћне салате и зимницу, разговарали о здравим стиловима живота, дружили се, размењивали идеје, а од остатка поврћа су правили разне животиње и креације од јесењих плодова. Кроз игру се учи, а игра је најлепши део детињства.

Спортске манифестације су неопходне у Дечијој недељи, јер у здравом телу борави здрав дух. Ради правилног развоја мотoричких способности и унапређивања психолошког здравља деце, организовани су: полигон спретности, такмичења у брзини, фудбалу, одбојци и игри „између две ватре“. А када се споје спорт и музика настане заједничка активност -  flash mob уз песму  „Happy“ на платоу школе. Осмеси и срећа на лицима ученика говорили су више од било које речи.

Деци су нарочито занимљиве биле психолошке радионице на којима је разговарано о осећањима, мислима и понашању. Ментално и емотивно здравље ученика је јако важно. Циљ активности је развијање емоционалне интелигенције ученика кроз задатке: именовање осећања, показивање емпатије, изражавање  осећања и вежбање техника за решавање проблема. У овоме су доста помагала и обрађена књижевна дела.

Ликовне радионице су учиниле да школа процвета од дечијег стваралаштва. Комбиноване су разне технике и материјали. Ученици су слушали познате композиторе и њихова дела посвећена јесени приликом израде својих уметничких радова. Украшено је и школско двориште кредама у боји. Као заједничка порука свим радовима издвојила се мисао да смо сви ми појединачнo јединствени и лепи, али да заједно чинимо ремек-дело.

Била је ово једна занимљива, едукативна, креативна и забавна недеља у ОШ „Јеврем Обреновић“ посвећена деци и њиховом детињству.